Britse politie vraagt om alert te zijn voor blauwe koffer van Abedi

De Britse politie heeft de bevolking opgeroepen om uit te kijken naar een blauwe koffer die de vermoedelijke dader van de aanslag in Manchester bij zich had. Op foto's is te zien hoe Salman Abedi met een blauwe koffer door het centrum van Manchester stapt. De koffer kan cruciaal bewijsmateriaal zijn.

De politie probeert de laatste dagen van Abedi te reconstrueren. Zo is hij op 22 mei op camerabeelden te zien in Manchester met een blauwe koffer. Aan mensen die de koffer opmerken, wordt gevraagd voorzichtig te zijn en afstand te bewaren, ook al is de inhoud van de koffer waarschijnlijk niet gevaarlijk.

Bij de aanslag na het concert van Ariana Grande kwamen 22 mensen om het leven. De politie werkt de klok rond om de puzzelstukjes in elkaar te laten passen. Elf mensen blijven aangehouden.

Meest gelezen