Hoe zou het nog zijn met Jasper "Waiting like a dog" Erkens?

8 jaar geleden scoorde Jasper Erkens een hit met "Waiting like a dog", nadien trok hij naar Londen voor een opleiding en verdween hij van de radar. Nu is hij terug met een nieuwe single en heeft hij een nieuw album klaar. "Ik heb veel geleerd in Londen", zegt hij in "Van Gils & Gasten".

Het was niet van de radio weg te slaan in de zomer van 2009: "Waiting like a dog", het nummer waarmee de toen amper 16-jarige Jasper Erkens uit Diest succes oogstte op Humo's Rock Rally en dat hem als jongste artiest ooit op het podium van Rock Werchter bracht.

Als het sindsdien stil rond hem is geworden, dan heeft veel te maken met het feit dat hij even later naar de prestigieuze BRIT School in Londen trok voor een muzikale opleiding. Het was niemand minder dan Adele die hem op dat idee bracht.

"Enkele dagen voor de finale van Humo's Rock Rally deed ik het voorprogramma van Adele", zegt hij vanavond in "Van Gils & Gasten". "Zij vertelde mij over de BRIT School. Daar had ik nog nooit van gehoord, maar ik deed een aanvraag en ik werd toegelaten. Ik heb er een opleiding van twee jaar gevolgd, onrechtstreeks via Adele dus."

Muziekproductie

De BRIT School bleek een stevige leerschool voor Erkens. "Ik heb veel over muziek geleerd. Ik vond dat ik beter muziek moest leren maken als ik daarvan mijn beroep wou maken. Ik kwam meer te weten over songwriting, muziekgeschiedenis en muziekproductie."

Vooral van de laatste raakte Erkens helemaal in de ban. "Door zelf mijn productie te doen, mocht ik niet alleen over mijn eigen gitaarsolo's en zang beslissen, maar mocht ik ook mijn eigen drums programmeren en mijn eigen baslijnen spelen. Ik kon alles uitproberen en experimenteren."

Met "Nothing could stop us" heeft Erkens nu een nieuwe single klaar. "In het najaar moet mijn nieuwe album uitkomen. Het gaat over een relatiebreuk waar ik weemoedig naar terugkijk."

Bekijk het volledige interview met Jasper Erkens in "Van Gils & Gasten":

Meest gelezen