Mediastrateeg van Witte Huis heeft ontslag genomen

Mike Dubke, de mediastrateeg van het Witte Huis, heeft ontslag genomen. Dat is bevestigd door Kellyanne Conway, raadgeefster van president Donald Trump.

Dubke werkte nog maar drie maanden in het Witte Huis. Hij was aangenomen om de hele mediastrategie van de Amerikaanse president te herbekijken. Zijn ontslag heeft mogelijk te maken met uiteenlopende visies in het communicatieteam van Trump.

Diens woordvoerder Sean Spicer zou wel op post blijven, maar er zouden in de toekomst wel minder persbriefings worden georganiseerd.

Naar verluidt is president Trump niet echt tevreden over de mediacommunicatie van zijn administratie. Zo moest woordvoerder Sean Spicer zich vorige maand nog verontschuldigen toen hij het gebruik van chemische wapens in Syrië had gelinkt met een "verachtelijke figuur als Hitler".

Meest gelezen