Nieuwe getuigenis over judotrainer: "Toen ik 13 was, probeerde hij mij te kussen"

Er is een nieuwe getuigenis over seksueel overschrijdend gedrag door de judotrainer die eerder door ex-judoka's Ann Simons en Niki Heylen werd beschuldigd. De vrouw vertelt bij onze collega's van "Terzake" anoniem hoe de trainer haar toen ze 13 was in de kleedkamer probeerde te kussen. Een andere coach heeft dan weer haar borsten betast, vertelt de getuige.

Een toptrainer uit het judo komt meer en meer in het nauw door een nieuwe getuigenis over ontoelaatbaar seksueel gedrag. Vorige donderdag getuigde ex-judoka Ann Simons over ongepaste opmerkingen die ze van de man kreeg toen ze als tiener door hem gecoacht werd.

Een andere vrouw, die onze collega's van "Terzake" konden interviewen, vertelt dat de man zich seksueel opdrong aan haar toen ze 13 was. De vrouw werd eind jaren 80 gecoacht door de bewuste trainer, ze verkiest anoniem te blijven. "Die trainer is ook eens in de kleedkamer gekomen en heeft me toen ook proberen te kussen. Een tongkus. Dat is toch niet normaal bij een kind van 13 door een man van een jaar of 29?"

De vrouw vertelt ook hoe een andere trainer haar heeft betast toen ze moest worden ingetapet voor een sleutelbeenbreuk. "De tape liep tot voorbij mijn borsten en dan vroeg de trainer: "Vind je dat leuk als ik aan je borsten kom?"."

"Je laat vrij veel toe, onbewust misschien"

Destijds zocht het slachtoffer daar naar eigen zeggen niet veel achter. "Want je bent 12, 13 jaar... Maar achteraf gezien is dat iets dat niet klopt. Een mannelijke coach zou dat niet mogen. Zeker op een bepaald niveau waar een trainer beslist over je toekomst. Ik denk dat je dan vrij veel toelaat, onbewust misschien."

"Liegt hij, of beseft hij niet wat hij doet?"

De betrokken judotrainer noemt de eerdere beschuldigingen vandaag in een schriftelijke verklaring "feitelijk onjuist en lasterlijk". En hij wil zijn reputatie voor de rechtbank verdedigen.

"Is hij nu ronduit aan het liegen of beseft hij echt niet wat hij allemaal doet", vraagt de nieuwe getuige zich af. "Soms heb ik daar wel schrik voor: dat hij uiteindelijk zo ver weg is, dat hij het allemaal niet meer weet en beseft."

Meest gelezen