Vluchtelingen ontsnappen aan verstikkingsdood in Brugge

Vanmorgen werden twee Syrische vluchtelingen in Brugge gevonden in een silo vol zand. Mensensmokkelaars hadden de twee erin verstopt. De vluchtelingen konden net ontsnappen aan de verstikkingsdood en mochten het ziekenhuis intussen al verlaten.

De silo was gevuld met een fijne zandachtige materie. Vanmorgen moest de silo worden gelost en tijdens de werkzaamheden hoorde men plots geroep uit de silo. Twee vluchtelingen waren er door mensensmokkelaars in gestopt. Omdat de mensensmokkelaars de openingen van de silo hadden gesloten, konden de vluchtelingen er zelf niet meer uit geraken. Ze geraakten vast in de zandachtige materie en er was gevaar voor CO-vergiftiging.

Twee jonge twintigers

Het gaat om twee jonge twintigers uit Syrië. Ze zouden vorige nacht op de parking van Groot-Bijgaarden in de silo zijn gestopt. Volgens het parket van Brugge mogen ze van geluk spreken dat hun geroep buiten de silo kon worden gehoord. In de buurt stond er ook een tankwagen die nog niet in werking was gesteld. Als dit wel zo was, zou niemand hun geroep hebben gehoord. 

Niet de eerste keer

Volgens het parket van Brugge komen deze situaties steeds vaker voor. Een week geleden kreeg de politie nog een oproep vanuit een tankwagen. Mensen gaven aan dat ze in ademnood waren. De politie kon de tankwagen onderscheppen op een parking bij Jabbeke. Tussen polyetheenbolletjes zaten er 15 Afghanen, waaronder ook enkele minderjarigen.

Meest gelezen