26.000 kuikens blijven in stalbrand, ook brandweerwagen brandt uit

Afgelopen nacht heeft een brand twee stallen op een kippenboerderij in Oud-Turnhout in de as gelegd. Daarbij zijn 26.000 kuikens om het leven gekomen. Het vuur sloeg ook over op een van de brandweerwagens. Een brandweerman raakte lichtgewond toen hij zich mistrapte.

Rond 2.15 uur vannacht is er een brand uitgebroken in een kippenstal in Oud-Turnhout. Het vuur sloeg over op een petroleumvat, waardoor ook een tweede stal vuur vatte. Alles samen zijn daardoor 26.000 kuikens omgekomen. De vlammen zijn overgeslagen op de ladderwagen van de brandweer, die is helemaal uitgebrand. Er is bij de brand ook een brandweerman gewond geraakt toen hij zich mistrapte in een put. Hij is lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Op het dak lagen ook asbesthoudende golfplaten. Eventuele vervuiling wordt nog onderzocht.

Meest gelezen