Aantal zonnepanelen-installaties in Vlaanderen op jaar tijd bijna verdubbeld

Dit jaar werden al 16.863 zonnepanelen-installaties aangemeld, bijna dubbel zoveel als in de eerste vijf maanden van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Eandis en Infrax. "Zonnepanelen zijn en blijven een goede investering. De Vlamingen leggen er niet alleen steeds meer, ze melden ze ook steeds vaker correct aan", aldus Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD).

Wie zonnepanelen op zijn/haar dak plaatst, moet die installatie aanmelden bij de netbeheerders Eandis en Infrax. Eandis en Infrax lanceerden midden april een informatiecampagne om mensen aan te sporen hun zonnepanelen aan te melden.

Vanaf 1 juni zullen de netbeheerders niet-aangemelde zonnepanelen actief opsporen. Eigenaars die de aanmelding niet binnen een redelijke termijn in orde brengen, riskeren een boete. Dat zonnepanelen correct worden aangemeld, is belangrijk voor de veiligheid en de stabiliteit van het elektriciteitsnet.

Meest gelezen