Meest recent

  Beste voorstellingen van het voorbije theaterseizoen op TheaterFestival

  Het TheaterFestival in Brussel vindt plaats van 31 augustus tot 10 september en wil de mooiste voorstellingen uit Vlaanderen, Brussel en Nederland van het voorbije seizoen tonen. De jury heeft twaalf voorstellingen geselecteerd voor de komende editie.
  "Five easy pieces"

  Het TheaterFestival geeft theaterliefhebbers elk jaar de kans om aan het einde van de zomer de meest belangwekkende en toonaangevende voorstellingen van het voorbije seizoen te herbekijken.

  De jury van theaterexperts selecteerde twaalf voorstellingen voor de komende editie van het TheaterFestival: negen theatervoorstellingen en drie dansvoorstellingen.

  In de selectie onder meer de controversiële Dutrouxvoorstelling "Five ease pieces" die de Zwitserse regisseur Milo Rau samen met Campo produceerde. Rau is intussen aangesteld als artistiek leider van NTGent.

  Andere bekende namen in de selectie zijn Abattoir Fermé ("Buko" - foto), Studio Orka ("Chasse patate"), tg Stan ("Alleen") en Anne Teresa De Keersmaeker die samen met Rosas en Salva Sanchis de dansvoorstelling "A love supreme" maakt. Alle info over het TheaterFestival staat op de website van het event.

  De twaalf voorstellingen op het TheaterFestival

  Five easy pieces
  Milo Rau / IIPM / Campo

  Chasse patate
  Studio Orka

  Radical light
  Salva Sanchis

  Klutserkrakkekilililokatastrof
  fABULEUS & Ballet Dommage

  Evol
  Claire Croizé

  Risjaar Drei
  Olympique Dramatique & Toneelhuis

  Buko
  Abattoir Fermé

  Alleen
  tg STAN

  Infini 1-15
  Decoratelier

  Niets
  De Nwe Tijd & hetpaleis

  Malcolm X
  Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi & Cesar Janssens / KVS

  A love supreme
  Salva Sanchis & Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas