Elon Musk: "Als Trump uit Klimaatakkoord stapt, geef ik hem geen advies meer"

De Amerikaanse topondernemer Elon Musk zal president Donald Trump niet langer adviseren als de Verenigde Staten uit het Klimaatakkoord van Parijs zullen stappen.

Elon Musk maakt - als baas van Tesla (producent van elektrische auto's), ruimtevaartbedrijf SpaceX en zonnepanelenbedrijf SolarCity - deel uit van de groep industriëlen die president Trump rond zich schaart om hem raad te geven over de economische politiek. En Musk is voorstander van het Klimaatakkoord van Parijs.

Verschillende Amerikaanse media berichtten vandaag dat Trump dra zijn beslissing zal bekend maken om uit het Klimaatakkoord te stappen, al ontkent het Witte Huis dat Trump al zijn beslissing heeft genomen. Elon Musk heeft naar eigen zeggen "alles gedaan wat hij kon om president Trump te overtuigen niet uit het akkoord te stappen".

Mochten de Verenigde Staten zich toch terugtrekken, "dan heb ik geen andere keuze dan ontslag te nemen uit de adviesraden van Trump", aldus Musk. 

Meest gelezen