Honderden Franse tankstations staan droog door staking

In honderden Franse tankstations in de regio rond Parijs kunnen automobilisten woensdag niet tanken. De benzinestations staan leeg als gevolg van een staking bij de vrachtwagenchauffeurs die de brandstof moeten leveren.

De staking bij de chauffeurs duurt intussen al zes dagen. De brandstofdepots worden niet geblokkeerd, maar de stakers hebben er wel "filters" opgeworpen aan de ingangen, waardoor het brandstofvervoer gevoelig trager verloopt. In 800 tankstations is de brandstofvoorraad aangetast, ongeveer de helft daarvan zit volledig zonder.

Frankrijk telt in totaal 11.000 tankstations, waaronder een duizendtal in de regio rond de hoofdstad Parijs.

De chauffeurs legden vorige vrijdag het werk neer, uit onvrede met de werkomstandigheden. De vakbond CGT-Transports eist onder meer een werkdag van maximaal 10 uur, een minimumloon van 14 euro per uur, een dertiende maand en een betere medische begeleiding.

Meest gelezen