Laatste werkdag voor 910 werknemers van Caterpillar Gosselies

Bij Caterpillar Belgium nabij Charleroi is woensdag een tweede golf van ontslagen doorgevoerd: 910 werknemers trokken de deur van de graafmachineproducent achter zich dicht. In de aanloop naar de sluiting van de vestiging verlieten nu al meer dan 1.400 mensen het bedrijf.

Vandaag zijn de werknemers actief in de assemblage ontslagen. De getroffen werknemers belanden de komende dagen bij een van de reconversiecellen. Eind april was er al een eerste grote ontslagronde. Het betrof toen werknemers uit de productie van onderdelen en de lasactiviteiten.

De komende maanden volgen nog verschillende ontslagrondes. Het bedrijf voert een stapsgewijze sluiting voor. Door de sluiting staan 2.200 directe banen op het spel.

Bij onderaannemer Yusen Logistics zijn de 123 werknemers intussen ook officieel ontslagen. Begin april was daar een akkoord bereikt over de ontslagvergoedingen. Ook de Yusen-mensen worden opgevangen in een reconversiecel.

In totaal werkten er nog 2.200 mensen bij Caterpillar in Gosselies. Dat was al sinds begin de jaren 60 een belangrijke werkgever in Wallonië.

Meest gelezen