Rosas brengt "Rosas danst Rosas" opnieuw op scène in Brussel en Antwerpen

Rosas, het dansgezelschap van Anne Teresa De Keersmaeker, brengt de legendarische voorstelling "Rosas danst Rosas" terug op scène. Komende maand zijn er voorstellingen in het Brusselse Kaaitheater. In juli staat "Rosas danst Rosas" een maand lang op de Zomer van Antwerpen.
Repetities voor "Rosas danst Rosas" in 1983.

"Rosas danst Rosas" uit 1983, een klassieker in de moderne dans, betekende de grote doorbraak voor de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. De voorstelling werd internationaal een groot succes en inspireerde talloze andere artiesten. In 2011 was er nog een rel tussen De Keersmaeker en superster Beyoncé, nadat die ongevraagd stukken uit de voorstelling had gekopieerd voor een videoclip.

Voor deze herneming is de voorstelling aan een volledig nieuwe cast jonge danseressen aangeleerd. De premièrereeks van "Rosas danst Rosas" vindt plaats van 21 tot 29 juni 2017 in het Brusselse Kaaitheater, in samenwerking met De Munt. Vanaf 1 juli 2017 staat de voorstelling een hele maand op het programma tijdens de Zomer van Antwerpen. Daarna gaat "Rosas danst Rosas" op een internationale tournee.

Meest gelezen