Veiling gitaar Jimi Hendrix geannuleerd na vragen over authenticiteit

Het Amerikaanse veilinghuis Heritage Auctions heeft de veiling van de gitaar die Jimi Hendrix zou hebben bespeeld op het festival in Monterey in 1967 geannuleerd. Experts twijfelen of het instrument wel degelijk de gitaar is die Hendrix gebruikte tijdens zijn optreden op het Monterey Pop Festival.

De veiling van een gitaar van Jimi Hendrix bij Heritage Auctions is geannuleerd. Het veilinghuis kondigde aan dat de gitaar die Hendrix in 1967 bespeelde op het Monterey Pop Festival in 1967 op 17 juni onder de hamer zou gaan.

Nu heeft Heritage Auctions beslist om de verkoop te annuleren. Verschillende experts van het veilinghuis trekken de authenticiteit van het instrument in twijfel. De Fender Stratocaster werd bij Heritage Auctions te koop aangeboden door een Britse verzamelaar.

Bij de aankondiging van de veiling werd de gitaar geschat op 750.000 dollar (670.000 euro).

Meest gelezen