Vermoorde politieagent Champs-Elysées postuum getrouwd met vriend

In Parijs is de politieagent die op de Champs-Elysées werd gedood door een moslimextremist, in de echt verbonden met zijn vriend. Het postume huwelijk werd bijgewoond door ex-president François Hollande.

Xavier Jugelé stierf op 20 april op de beroemde Parijse Avenue toen zijn politiekonvooi werd aangevallen door de moslimextremist. Jugelé was voorvechter van holebirechten en woonde wettelijk samen met zijn vriend Etienne Cardiles.

Beiden zijn dinsdagavond getrouwd tijdens een ceremonie op het stadhuis van het 14e arrondissement van de Franse hoofdstad. Frankrijk is een van de weinige landen waar een postuum huwelijk mogelijk is. De president moet daarvoor zijn toestemming geven.

Tijdens de nationale herdenkingsplechtigheid enkele dagen na de aanslag voerde Cardiles een emotionele speech. Hij zei toen: "Ik voel geen haat, Xavier, want dat is niet zoals jij bent. Haat past niet bij jou, het is niet wat jouw hart deed slaan." Beiden zijn nu in de echt verbonden.

Meest gelezen