Wellicht assisenproces voor kindermoord in Lennik

De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling moet beslissen of de moeder die haar kinderen in 2015 opsloot in haar woning en daarna brand stichtte naar het hof van assisen wordt doorverwezen voor moord. Haar drie kinderen stierven door rookvergiftiging.

De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling zal moeten beslissen of de moeder van de drie kinderen die in februari 2015 omkwamen bij een brand in Lennik doorverwezen wordt naar het hof van assisen voor moord. Dat heeft de raadkamer vandaag beslist.

De vrouw sloot haar kinderen op en stichtte daarna brand. Ze verwittigde de hulpdiensten, maar die konden de jonge kinderen van 2, 4 en 6 jaar niet meer redden. Later verklaarde de vrouw dat ze handelde uit woede tegen haar partner. Die heeft zich inmiddels burgerlijke partij gesteld tegen de vrouw, maar blijft haar nog steeds bezoeken in de cel.

Meest gelezen