Benefiet Manchester: meer dan 10.000 valse aanvragen voor gratis tickets

Meer dan 10.000 valse aanvragen zijn ingediend voor de gratis tickets voor het grote benefietconcert in Manchester. Die tickets zijn voorbehouden voor de mensen die het concert bijwoonden dat het doelwit was van de aanslag op 22 mei. Daarbij kwamen 22 mensen om het leven.

Het concert van Ariana Grande werd bijgewoond door 14.200 fans. Om hen een hart onder te riem te steken, mogen ze gratis naar het grote benefietconcert zondag, "One Love Manchester", waarop naast Ariana Grande ook onder meer Coldplay, Take That en Katy Perry optreden.

Ticketmaster, dat de tickets verdeelt, heeft nu bekendgemaakt dat er zo'n 25.000 aanvragen zijn binnengekomen van mensen die zeggen dat ze op het concert waren. "Helaas zijn er dus meer dan 10.000 "gewetenloze" aanvragen ingediend. We doen ons uiterste best -inbegrepen het opschuiven van de deadline- om ervoor te zorgen dat de tickets gaan naar echte fans en niet naar opportunisten en bedriegers."

Het concert vindt plaats op het cricketterrein van Old Trafford in Manchester. Daar is plaats voor 50.000 mensen. Er zijn dus ook zo'n 35.000 betalende toeschouwers. Maar zijn moesten veel geluk hebben om een kaartje te kunnen bemachtigen, want het was in een mum van tijd uitverkocht.

De verschillende handelswebsites doen hun best om te verhinderen dat mensen hun ticket proberen door te verkopen met winst. Op eBay werden eerder vandaag kaartjes aangeboden voor 230 euro of meer, vijf keer de verkoopprijs.

Meest gelezen