CNN zet komiek Kathy Griffin op de keien na controversiële Trump-foto

De 58-jarige Kathy Griffin zal niet langer meewerken aan de nieuwjaarsshow van CNN na de publicatie van een foto met het onthoofde hoofd van Donald Trump. De nieuwszender heeft haar ontslagen. Griffin kwam begin deze week onder vuur te liggen, nadat er een foto werd gepubliceerd waarop ze het bebloede en onthoofde hoofd van de nieuwe president in haar handen houdt.
2016 Invision

De excuses van komiek Kathy Griffin in een videoboodschap op Twitter hebben weinig indruk gemaakt op de Amerikaanse nieuwszender CNN. CNN zet de samenwerking met de 58-jarige komiek stop.

Kathy Griffin poseerde voor de lens van fotograaf Tyler Shiels met een bebloed onthoofd hoofd van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat was haar weinig subtiele manier om haar ongenoegen te uiten over de Republikeinse president.

De foto werd gepubliceerd op het internet en meteen ontstond er een golf van verontwaardigde reacties. Niet alleen de voorstanders van Donald Trump vonden dat dit een brug te ver was. Ook haar werkgever CNN vindt dat. De nieuwszender heeft Griffin ontslagen.

De grofgebekte Kathy Griffin werkte sinds 2007 samen met Anderson Cooper mee aan het nieuwjaarsprogramma van de Amerikaanse nieuwszender CNN. Haar scheldtirades zullen niet meer op CNN te zien zijn.

Meest gelezen