Michel: "Ons land steunt volledig de uitvoering van het klimaatakkoord"

Premier Charles Michel denkt dat de Amerikaanse president Donald Trump het klimaatakkoord van Parijs niet zal uitvoeren. Dat heeft hij tijdens het vragenuurtje in de Kamer gezegd.

Michel ziet vooral negatieve signalen. Hij zegt wel dat hij morgen de Chinese premier Li Keqiang ziet om afspraken te maken over het klimaat en hij voegt eraan toe dat hij samen met de andere Europese landen het klimaatakkoord helemaal wil uitvoeren. Li heeft morgen in Brussel een ontmoeting met de leiders van de Europese Unie, EU-voorzitter Donald Tusk en Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.

"De akkoorden van Parijs zijn belangrijk, fundamenteel voor de toekomst en bijzonder ambitieus. En er is geen twijfel, ons land steunt volledig de implementatie zoals voorzien van deze belangrijke akkoorden voor de toekomst", aldus Michel.

Trump laat vanavond weten of de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het klimaatakkoord of niet. In afwachting daarvan scharen heel wat landen zich opnieuw expliciet achter de gemaakte afspraken. China en Europa hebben een gemeenschappelijk verklaring opgesteld waarin ze het klimaatverdrag blijven ondersteunen, maar ook Duitsland, Rusland en het Verenigd Koninkrijk onderschrijven het akkoord nogmaals.

Meest gelezen