Nieuw boek van Tolkien ligt in de winkelrekken

De Engelse versie van "Beren en Lúthien" van JRR Tolkien wordt vandaag uitgebracht. De zoon van Tolkien redigeerde het boek. "Beren en Lúthien" speelt zich af voor "In de ban van de ring" en wordt voor het eerst als een op zichzelf staand verhaal uitgebracht, met als subtitel "De terugkeer naar Midden-aarde".
AP2006

De fans van fantasyliteratuur kunnen vanaf vandaag het boek "Beren en Lúthien" van JRR Tolkien (1892-1973) kopen. De Britse auteur van "Lord of the rings" schreef het verhaal na zijn deelname aan de Eerste Wereldoorlog, waar hij eind 1916 vocht bij de Somme.

De intussen 92-jarige zoon van Tolkien, Christopher, heeft "Beren en Lúthien" geredigeerd voor uitgever Harper Collins. Het boek werd geïllustreerd door Alan Lee, die ook meewerkte aan de verfilming van de "Lord of the rings"-trilogie.

"Beren en Lúthien" brengt het verhaal van de romance tussen de twee titelpersonages. De romance ligt aan de grondslag van de liefde tussen Aragon en Arwen in "In de ban van de ring" en speelt zich af aan het begin van Midden-aarde.

De liefde van Beren en Lúthien wordt flink op de proef gesteld, want Beren is een sterfelijke man en Lúthien een onsterfelijke elf. Bovendien verzet de vader van Lúthien zich tegen een huwelijk. De Nederlandse vertaling van het boek wordt begin augustus in de winkels verwacht.

Meest gelezen