Ongeval met Nederlandse bus vol scholieren: minstens één zwaargewonde

In het noorden van Frankrijk is een busongeval gebeurd met Nederlandse scholieren. Daarbij zouden zestien leerlingen en drie volwassenen gewond zijn geraakt.

Het ongeval gebeurde rond 5.45 uur vanochtend op de A16 tussen Duinkerken en Calais. Zo'n 45 scholieren uit Geldrop waren met de bus op weg naar Londen voor een daguitstap toen de chauffeur inreed op een vrachtwagen. 

De buschauffeur zou volgens Franse media zwaargewond zijn. Hij is met een helikopter naar het ziekenhuis in Rijsel gebracht. Daarnaast liepen ook 16 leerlingen en 2 begeleiders verwondingen op. Hoe erg hun verwondingen zijn, is nog niet duidelijk.

De Poolse vrachtwagenchauffeur zou volgens verschillende media in slaap zijn gevallen. 

Meest gelezen