JOKKO

Rock Werchter onderzoekt gebruik crisis-sms

De organisatoren van Rock Werchter gaan dit jaar mogelijk voor het eerst gebruik maken van het noodsysteem BE-Alert, bevestigt Dirk Claes aan VRT Nieuws. In een crisissituatie of bij een noodgeval zullen de festivalgangers en omwonenden in een bepaalde straal rondom de festivalweide een sms krijgen.
JOKKO

Rock Werchter gaat eind deze maand gebruik maken van het noodsysteem BE-Alert om bij noodgevallen de festivalgangers en omwonenden te verwittigen, meldt Het Laatste Nieuws vanochtend. Volgens Dirk Claes zit de test nog in een onderzoeksfase en is het wachten tot volgende week voor meer duidelijkheid. Binnenlandse Zaken moet het licht nog op groen zetten voor de mogelijke test van BE-Alert.

"Dankzij BE-Alert kunnen we de festivalgangers en omwonenden in een bepaalde straal rondom het terrein verwittigen wanneer bij een ongeval of aanslag een evacuatie is vereist", zegt Dirk Claes, de burgemeester van Rotselaar in Het Laatste Nieuws.

Het is niet de bedoeling dat het systeem gebruikt wordt om programmawijzigingen aan te kondigen.

Meest gelezen