Twitter maakt zich vrolijk over wegenwerken: is dit een verkeersbord of spelbord?

De wegenwerken aan de leien in Antwerpen bezorgen menig bestuurder in de binnenstad een punthoofd. Het wordt steeds moeilijker om met de wagen in het stadscentrum te geraken. En wie vertrouwt op de aangepaste verkeersborden, wordt ook niet per definitie wijzer. Twitter smult ervan.

De knip van de Leien, vanaf maandag 5 juni, bezorgt heel wat bestuurders nu al stress. Weinig mensen hebben vertrouwen in de plannen om de Leien helemaal open te breken. Verwarrende signalisatie is niet bepaald een stap vooruit. Antwerps SP.A-voorzitter Tom Meeuws merkte het eerder onduidelijke verkeersbord eerder deze week op. Hij tweette een foto van het bord met bijschrift "slim naar Antwerpen".

(lees voort onder de foto)

Elk nadeel heeft ook zo zijn voordelen: enkele Twitteraars hebben zich bijzonder vrolijk gemaakt over het bord. Francis Lintgren ontwierp enkele ludieke varianten op het onduidelijke verkeersbord, met de hashtag #slimnaarantwerpen bij. Het bord doet mits enkele kleine ingrepen ook dienst als spelbord voor een gezelschapsspel, of wegwijzer op een drukke festivalwei.

Meest gelezen