"Cash me outside"-meisje op weg naar een rijkeluisleventje

Ruig bekkend in het Amerikaanse praatprogramma "Dr. Phil" veroverde de 13-jarige Danielle Bregoli in september vorig jaar het internet. Haar ronduit respectloze houding tegenover de gastheer, haar aanwezige moeder en het publiek, dat ze uitdaagde met het intussen alom bekende "Cash me outside, how bow dah?", mocht dan alom bekritiseerd worden, Bregoli bleef niet bij de pakken zitten en veranderde haar "five minutes of fame" om tot een meer permanente bron van inkomsten. Dat leidde zelfs nu tot de aankondiging van een heuse tournee.

Auto’s stelen, in het openbaar twerken, met messen anderen bedreigen, Danielle Bregoli had er in haar jonge jaren al een sport van gemaakt. Zodanig dat haar moeder niet langer wist hoe haar aan te pakken en zich wendde tot de in de VS erg populaire Dr. Phil. Daar bleef de jonge Bregoli zichzelf, tot verbazing van iedere aanwezige en iedere kijker thuis:

Vooral haar uitspraak "Cash me outside, how bow that?" (in video vanaf 3:25), waarmee ze buiten de studio met het publiek wilde afrekenen, kende op het internet veel bijval. Zelfs zodanig dat de uitspraak onlangs nog genomineerd werd voor een MTV Movie Award in de categorie "Trending".

Wie dus gedacht had dat Bregoli zou wegdeemsteren na alle aandacht, had het verkeerd voor. Het was het begin naar nog meer roem, inclusief financiële zekerheid. Ze startte een eigen YouTubekanaal, waar verschillende video’s meer dan 1 miljoen keer bekeken werden. Op Instagram heeft ze intussen meer dan 10 miljoen volgers. Op Twitter zit ze ruim boven het kwart miljoen volgers. Lucratieve sponsordeals volgden, praatprogramma’s wilden haar in hun show, voor publieke optredens moest almaar meer betaald worden.

Op sociale media bleef ze alvast zichzelf, almaar provocerend. Zo raakte ze onlangs nog in conflict met acteur David Spade, die ze terechtwees met een foto van hen beiden en de mededeling "Ik dacht dat hij de ober was" (zie foto hierboven). Kim Kardashian bespotte ze door haar befaamde billen te omschrijven als een "luierpoep" en volgens Bregoli heeft fotomodel Chrissy Teigen haar bekendheid alleen maar te danken aan haar echtgenoot, zanger John Legend.

Het publiek smult ervan en wil duidelijk meer van dat. En dus sloot Bregoli zopas een contract met het evenementenbureau en concertorganisator Live Nation. In juli staan de eerste 2 optredens gepland, waar ze naast het zingen van een aantal nummers vooral in gesprek zal gaan met haar publiek. Indien de zalen uitverkocht geraken, zou Bregoli tot 50.000 dollar per optreden kunnen verdienen.

Manager Adam Kluger op muziekwebsite Billboard: "We onderzoeken momenteel onbekend terrein voor iemand die beroemd geworden is op een manier die voordien nog nooit gebeurd is. In tegenstelling tot degene die naar buiten komt met de bedoeling beroemd te worden, heeft hier het tegenovergestelde plaatsgevonden. Danielle werd bekend zonder enige aanduidbare reden. Nu ze bekend is, willen we daaraan een bedoeling toevoegen."

Volgens website Celebrity Net Worth bestaat de kans dat Bregoli zich op het eind van het jaar miljonaire mag noemen. Momenteel zou ze netto al meer dan 200.000 dollar waard zijn.

De relatie met haar moeder lijkt intussen verbeterd. Er zouden plannen zijn voor een realityshow, waarvan ook haar moeder zou deel uitmaken.

Meest gelezen