Greenpeace noemt Trump een regelrechte "loser"

"#Totalloser, so sad": die klare taal heeft milieuorganisatie Greenpeace veil voor de Amerikaanse president Donald Trump, na zijn beslissing om uit het Klimaatakkoord van Parijs te stappen. Greenpeace heeft zijn misbaar duidelijk gemaakt met een veelzeggende projectie op de Amerikaanse ambassade in Berlijn.

De boodschap is klaar en duidelijk: Greenpeace noemt de beslissing van Trump onomwonden "een trieste zaak". De Amerikaanse president zelf is dan weer een regelrechte "loser". Greenpeace deelde gisterenavond via Twitter de foto's van stadhuizen overal ter wereld, die voor de gelegenheid in groen licht gehuld waren, om hun steun uit te spreken voor het Klimaatakkoord.

Gisterenavond was er in Berlijn ook naast de Greenpeaceprojectie behoorlijk wat protest tegen de beslissing van Trump. De groene partij blies verzamelen in de buurt Brandenburger Tor. Ook Greenpeace wandelde in die protestmars mee. Vanmorgen was er een bescheiden protestactie van milieuactivisten aan de ambassade, maar de Berlijnse politie maakte daar kordaat een einde aan.

Meest gelezen