ING schrapt meer dan 480 kantoren van Recordbank

De bankgroep ING België wil slechts een 50-tal kantoren van dochter Recordbank opnemen in zijn eigen netwerk. Dat wil zeggen dat ruim 480 vestigingen van Recordbank gesloten worden of moeten fuseren met andere kantoren, schrijven de kranten De Tijd en L'Echo.

Toen ING België in oktober zijn saneringsplannen aankondigde, maakte de groep ook bekend dat ze haar dochterbank Recordbank zou opdoeken. Een deel van de 536 Recordkantoren, die door zelfstandige agenten worden uitgebaat, zou opgaan in het netwerk van moederbedrijf ING België.

Tot nu toe was niet bekend hoeveel kantoren zouden overgaan in het ING-netwerk en welke vergoedingen de agenten van de Recordkantoren die wel moesten sluiten, zouden krijgen.

Nu blijkt dat ING België slechts een 50-tal Recordkantoren in zijn netwerk wil opnemen. Dat wil dus zeggen dat ruim 480 andere kantoren zullen worden gesloten of moeten opgaan in een andere vestiging. De gevolgen voor het personeel zijn moeilijk in te schatten, al is het duidelijk dat jobs zullen sneuvelen. Verwacht wordt dat een 100-tal agenten de switch naar ING zullen maken. Maar vaak hebben die kantoorhouders nog twee à drie extra werknemers in dienst. Of die ook mee de overstap kunnen maken, valt af te wachten. "Tegen april volgend jaar moet iedereen weten waar hij aan toe is", verduidelijkt Albert Verlinden, de voorzitter van de BZB, de koepelorganisatie die zowel zelfstandige bankiers als verzekeraars vertegenwoordigt.

Meest gelezen