Dit weekend de auto in? Kijk uit voor werkzaamheden

Wie tijdens dit verlengde Pinksterweekend met de auto weg wil houdt maar beter rekening met sterke verkeershinder. Op verschillende plaatsen zijn er werkzaamheden. Zowel op de Brusselse ring als op de Antwerpse ring wordt het wegdek hersteld.

Sinds gisteravond 20 uur wordt gewerkt op de Brusselse binnenring ter hoogte van het knooppunt met de E40 in Sint-Stevens-Woluwe. In de richting van Luik/Namen/Waterloo, even voorbij Zaventem, wordt het wegdek vernieuwd. Er zijn maar twee rijstroken beschikbaar in plaats van drie en er geldt ook een snelheidsbeperking. Er is geen omleiding, het kan wel bijzonder druk worden. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht "aanzienlijke verkeershinder".

Dit weekend wordt ook gewerkt op de Antwerpse ring richting Nederland. Ter hoogte van Antwerpen-Zuid wordt het wegdek hersteld. De werkzaamheden vinden 's nachts plaats om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Enkele op- en afritten zullen gesloten worden, er zijn omleidingen.

En ook op de E17 naar Antwerpen in Waasmunster en op de E313 naar Hasselt in Geel-Oost zijn dit pinksterweekend rijstroken afgesloten. Wie via Gent naar Hasselt wil, kan de routes via Antwerpen dus maar beter vermijden.

Meer informatie vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum.

Meest gelezen