Frankrijk herwerkt "klimaatfilmpje" VS: "We waren het niet eens, dus pasten we het aan"

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op een opmerkelijke manier gereageerd op de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om uit het Klimaatakkoord van Parijs te stappen. "We zagen het filmpje van het Witte Huis en pasten het aan."

Donald Trump kondigde afgelopen donderdag aan dat de Verenigde Staten uit het Klimaatakkoord van Parijs zouden stappen, omdat het nadelig voor hen zou zijn. Om de boodschap kracht bij te zetten, plaatste het Witte Huis een kort filmpje op Twitter waarin wordt uitgelegd waarom de beslissing werd genomen. 

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken herwerkte het filmpje en plaatste het op zijn beurt op Twitter. "We zagen het filmpje van het Witte Huis. We zijn het er niet mee eens en pasten het dus aan", zo schrijven ze. 

Zo wordt onder meer de boodschap "Het Klimaatakkoord is een slechte zaak voor Amerika" veranderd naar "Het Klimaatakkoord verlaten is een slechte zaak voor Amerika en de wereld."

(Lees voort onder de tweet.)

De manier waarop Frankrijk reageert op de beslissing van Trump is behoorlijk opmerkelijk. Eerder verraste de nieuwe Franse president Emmanuel Macron al met een volledig Engelstalige toespraak. Daarin bracht hij de boodschap "make our planet great again", een verwijzing naar de verkiezingsslogan van Trump.

Meest gelezen