Tientallen vluchtende burgers gedood in Mosul

Tientallen burgers zijn gedood toen ze probeerden te vluchten uit de stad Mosul in Irak. De burgers probeerden weg te raken uit de Zanjili-wijk, een van de drie wijken van Mosul die nog in handen zijn van de terreurbeweging IS. Bij de slachtoffers zijn mannen, vrouwen en kinderen.
AFP or licensors
Honderden andere burgers geraakten wel voorbij de frontlinie.

Honderden anderen zijn er wel in geslaagd de wijk te ontvluchten, sommigen gewond, sommigen droegen ook doden mee.

In welke omstandigheden de doden precies gevallen zijn, is niet duidelijk, er zijn weinig of geen journalisten in de buurt van de frontlinie. Een tv-ploeg van het persagentschap Reuters zag tientallen lichamen op een straat liggen die uit de Zanjili-wijk voert, in de buurt van de frontlinie met het Iraakse leger. Tussen de lichamen lagen nog de zakken waarin ze hun bezittingen hadden meegenomen.

Het Iraakse leger is met de steun van de westerse coalitie al maanden bezig met de stad Mosoel te heroveren op IS, een bloedige strijd van huis tot huis.

AFP or licensors

Meest gelezen