Toxicologisch rapport bevestigt vermoedens vrouw Cornell dat hij te veel medicijnen nam

In het lichaam van de Soundgarden-zanger Chris Cornell zijn sporen gevonden van naloxone, lorazepam (Ativan) en barbituraten. Dat blijkt uit het toxicologische rapport dat TMZ kon inkijken. "Wie Chris goed kent, weet dat hij in zijn laatste uren niet zichzelf was", zegt zijn vrouw in een reactie op het rapport.

Kort na de dood van Cornell gaf zijn vrouw Vicky al aan dat ze ervan uitging dat hij onder invloed van medicijnen of andere drugs moest geweest zijn toen hij zichzelf van het leven beroofde. Ze dacht aan te veel angstremmers. 

Op doktersadvies slikte Cornell Ativan, een angstremmer. Nu blijkt dat er in zijn lichaam sporen van naloxone en pseudo-efedrine gevonden zijn. Daarnaast waren er nog sporen van barbituraten, die variërend van de dosis een licht kalmerend effect kunnen hebben, maar in een hogere dosis ook tot coma en de dood kunnen leiden. Deze analyse lijkt dan ook de eerdere vermoedens van zijn vrouw te bevestigen. 

Veertien jaar geleden was Cornell al eens verslaafd aan de zware pijnstiller Oxcycontin. Na het optreden merkte Vicky Cornell dat haar man moeilijk uit zijn woorden kwam en vroeg ze aan de security om te gaan kijken in zijn hotelkamer. "Wie Chris goed kent, weet dat hij in zijn laatste uren zichzelf niet was en dat er iets ernstigs mis was", zegt ze in een reactie op het rapport. "Na zoveel jaren van onthouding, moet dit vreselijke moment zijn state of mind volledig veranderd en in gevaar gebracht hebben. Er ging duidelijk iets helemaal mis en mijn kinderen en ik zijn er kapot van dat dit moment nooit teruggedraaid kan worden." 

Vicky Cornell laat ook nog weten dat zij en haar kinderen enorm dankbaar zijn "voor alle liefde die ze in deze extreem moeilijke periode ontvangen en dat ze zich willen inzetten om ervoor te zorgen dat anderen zo'n tragedie nooit zouden moeten meemaken". 

Meest gelezen