Twee doden bij uitslaande brand in Oostende

Bij een uitslaande brand in een appartementsgebouw in Oostende zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee dodelijke slachtoffers gevallen. De brandweer had de grootste moeite om de uitslaande brand, die wellicht accidenteel ontstond, onder controle te krijgen.

Het vuur ontstond rond 0.30 uur in de appartementen boven een leegstaande Irish pub op de hoek van de Langestraat met de Londenstraat. De brandweer had heel wat werk om de zware uitslaande brand onder controle te krijgen. Een deel van het trottoir moest ook opengebroken worden om de gastoevoer af te sluiten. De straat werd volledig afgesloten want er vielen ook brokstukken naar beneden.

In het uitgebrande gebouw werden de lichamen van twee slachtoffers aangetroffen. Wellicht gaat het om de bewoners van het pand.

Het was eerst onduidelijk hoe de brand was ontstaan, maar volgens de branddeskundige is er geen kwaad opzet in het spel en ontstond de brand accidenteel.

Meest gelezen