1.500 supporters raken (licht)gewond na paniek in Turijn

In Turijn zijn gisteravond zo'n 1.500 gewonden gevallen toen er paniek uitbrak op het plein waar Juventus-supporters naar de Champions League-finale keken. Mensen liepen mekaar onder de voet na een luide knal, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door vuurwerk.
AFP or licensors

Ongeveer 10 minuten voor het einde van de finale tussen Juventus en Real Madrid raakte de massa op het San Carlo-plein in paniek. Er werd vuurwerk afgestoken. Na een luide knal dachten sommigen aan een bom, gaf een getuige mee.

De massa -op het plein stonden zo'n 30.000 mensen- zette zich daarop in paniek in beweging. Mensen liepen mekaar onder de voet. De politie heeft maar liefst zo'n 1.500 gewonden geteld. Het gaat hoofdzakelijk om lichtgewonden. De meeste supporters hebben zich verwond aan glasscherven. Er zijn wel 8 zwaargewonden, onder wie een jong meisje en een 7-jarig kind. 

Bezittingen kwijt

De massa op het plein vond uiteindelijk vrij snel de kalmte terug. Honderden supporters van Juventus, veelal jongeren, waren hun bezittingen kwijtgespeeld in de chaos. Her en der lagen schoenen, tassen en andere spullen verspreid.

Intussen zijn al enkele mensen opgepakt die van de chaos profiteerden om in de achtergebleven spullen gerief te ontvreemden. 

Meest gelezen