"Callboys" wint Televisiester voor populairste programma

"Callboys" heeft de Vlaamse Televisiester voor populairste televisieprogramma in ontvangst mogen nemen. De prijs voor beste acteur ging naar Bart Hollanders, die Randy Paret speelt in de humoristische Vier-reeks. Voorts zijn de prijzen netjes verdeeld over alle zenders.
Foto Kurt

In het Kursaal van Oostende zijn gisterenavond voor de tiende keer de Vlaamse Televisiesterren uitgereikt. De show was deze keer in handen van komiek Xander De Rycke.

De prijs voor beste acteur ging naar Bart Hollanders voor zijn rol van Randy Paret in "Callboys" (Vier). Eva Van Der Gucht kreeg voor haar rol  in "Den Elfde van den Elfde" (Eén) de award voor beste actrice. 

Otto Jan Ham ("De ideale wereld", Canvas) en Danira Boukhriss ("Over eten", Eén) kregen respectievelijk de prijs voor beste presentator en beste presentatrice.

Het beste humor- en comedyprogramma van vorig jaar werd "Wat als?" (VTM). "Professor T" (Eén) kreeg dan weer de ster voor beste drama. "Topdokters" (Vier) kreeg de award voor de beste reportage en documentaireprogramma. In de categorie entertainment wonnen "The voice van Vlaanderen" (VTM) (beste entertainmentprogramma studio) en "Liefde voor muziek" (VTM) (beste entertainmentprogramma op locatie).

De publieksprijs voor het populairste televisieprogramma ging dit jaar naar "Callboys" (Vier). Voor die categorie komen alle Vlaamse televisieproducties aan bod die voor het eerst werden uitgezonden tussen 1 januari en 31 december 2016. Het publiek beslist wie de prijs wint.

Ook de raad van bestuur van de Vlaamse Televisie Academie reikte prijzen uit. Zo kreeg Karine Claassen de award voor de rijzende ster voor haar reportagereeks "Dwars door Amerika" (Eén) en ging de carrièrester naar presentator Paul Jambers.

Commotie

In de aanloop naar de uitreiking van de awards was er wat commotie ontstaan omdat VTM slechts 6 keer genomineerd was, tegenover 19 nominaties voor VRT en elf voor Vier. Uiteindelijk kon VTM toch nog een mooi aantal nominaties verzilveren. 

De Vlaamse Televisiesterren werden vroeger uitgezonden op tv, maar verliezen de afgelopen jaren stelselmatig aan populariteit. Vanuit verschillende hoeken kwam er de afgelopen edities commentaar op welke programma's al dan niet werden genomineerd in verschillende categorieën. De afgelopen maanden stapten ook verschillende televisiemakers uit de raad van bestuur. 

Foto Kurt

Meest gelezen