"We staan allemaal aan de zijde van het Verenigd Koninkrijk"

Vanuit de hele wereld komen er steunbetuigingen voor Groot-Brittannië, na de nieuwe aanslag gisteravond. De Franse president Emmanuel Macron reageerde als een van de eersten. Ook de Belgische premier Charles Michel betuigde al zijn medeleven.
AFP or licensors

De Franse president Emmanuel Macron verklaarde afgelopen nacht ook al dat Frankrijk "meer dan ooit naast het Verenigd Koninkrijk staat na deze nieuwe tragedie". "Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun naasten."

"Wat de Verenigde Staten ook kunnen doen om te helpen in Londen en het Verenigd Koninkrijk, we zullen er zijn", schrijft de Amerikaanse president Donald Trump op Twittter. Even later veroordeelde ook het Witte Huis de aanslag. "De Verenigde Staten veroordelen de laffe aanvallen tegen onschuldige burgers in Londen deze avond. We begrijpen dat de politie de incidenten als terreurdaden behandelt. De VS staan klaar om elke hulp te bieden die de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk vragen", klinkt het in een mededeling. "Alle Amerikanen zijn solidair met de mensen van het Verenigd Koninkrijk." Daarnaast meldt het Witte Huis dat Trump met premier Theresa May heeft gesproken aan de telefoon.

De Canadese premier Justin Trudeau spreekt van "vreselijk nieuws" uit Londen, terwijl de Australische eerste minister Malcolm Turnbull laat weten dat "onze gebeden en diepe solidariteit vandaag zoals steeds bij de mensen van het Verenigd Koninkrijk zijn, na de schokkende terreuraanslagen in Londen". De Schotse premier spreekt van "afschuwelijk nieuws uit Londen".

Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker liet eerder op de avond via Twitter weten dat hij "de incidenten in Londen met afschuw volgt. Mijn gedachten en gebeden zijn bij de slachtoffers en hun familie".

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg verklaart eveneens dat "we aan de zijde van de mensen in Londen staan" na de "brutale aanslagen".

Meest gelezen