Aanslag: kalme Londenaar met pint wordt symbool van onverstoorbaarheid

Een man die kalmpjes met zijn pintje bier op straat wandelt terwijl andere vluchtende mensen hem voorbijsteken, is op sociale media een onwaarschijnlijke antiheld geworden die de Britse humor en onverstoorbaarheid symboliseert.
(Foto: Twitter/Hmanella)

De drinkebroer, die een rood t-shirt droeg en nonchalant met zijn vriend over de straat slentert, viel op in een filmpje van Sky News van vluchtende mensen die door Borough High Street liepen, weg van London Bridge waar de aanslag had plaatsgevonden.

Het beeld van de man verspreidde zich als een lopend vuurtje op Twitter, en de Britse kranten noemen de man, van wie de identiteit niet bekend is, een symbool van Britse humor en flegma, en een onverstoorbare, zelfs minachtende, uitdagende houding tegenover tegenslag en een vijand als IS.

"Een waar symbool van de Britse spirit: man ontvlucht terroristische aanslag met zijn pint in de hand", schreef een student op Twitter.

Anderen schreven grappend dat het niet meer dan juist was dat hij zijn pint meegenomen had gelet op de beruchte hoge prijzen in Londen.

"Evacueren? OK, maar dit bier kost 6 pond per pint. Ik neem het mee" schreef een andere Twitter-gebruiker.

Londenaars zijn trots op, en maken soms grappen over, het feit dat ze vastberaden en rustig blijven bij tegenslagen. Winkels voor toeristen puilen er uit met prullen waarop staat "Keep calm en carry on", een slogan die oorspronkelijk op een poster uit de Eerste Wereldoorlog stond, en die de laatste tien jaar opnieuw erg populair is geworden.

Het filmpje van Sky News

Meest gelezen