Benefietconcert van Ariane Grande gaat door "en dient nu groter doel"

Het benefietconcert van Ariana Grande in Manchester gaat vanavond gewoon door. Dat bevestigt haar manager. "Alle artiesten die deelnemen zijn vastbesloten om de voort te gaan met de show", zegt hij. "Na de gebeurtenissen in Londen van gisterenavond zal de show nu een groter doel dienen."
2016 Invision

Vanavond worden 50.000 mensen verwacht in Old Trafford in Manchester voor het benefietconcert ten voordele van de slachtoffers van de aanslag in Manchester op 22 mei na het concert van tieneridool Ariana Grande.

Vanavond krijgt Ariana Grande het gezelschap van onder meer Justin Bieber, Coldplay, Take That en Katy Perry op het podium. Met het concert willen de artiesten geld inzamelen voor de slachtoffers en hun families. Bij die aanslag kwamen 22 mensen om het leven. Het jongste dodelijke slachtoffer was 8 jaar oud. Er vielen ook bijna 100 gewonden.

Na de terreuraanslag in Londen gisteren, zal de politie van Manchester extra veiligheidsmaatregelen nemen. "Er zullen extra controles zijn. Iedereen zal gefouilleerd worden en alle zakken gecontroleerd."

"Slachtoffers eren met moed en trots"

De manager van Ariana Grande tweette: "We zullen de slachtoffers van de aanslag van twee weken geleden in Manchester en van gisterenavond in Londen eren met moed en trots. We zullen onze stemmen samenbrengen en samen luid zingen."

"We vragen aan de sterke stad Manchester en de wereld om samen met ons een statement te maken dat haat en angst nooit zullen winnen. Vandaag staan we zij aan zij. Dank u."

U kunt het concert One Love Manchester vanavond live volgen via livestream op deredactie.be en mnm.be. Het start om 20.00 uur. Later op de avond wordt het ook uitgezonden op Eén.

Meest gelezen