Borough Market, uithangbord van een nieuw en hip Londen

De Londense wijk Borough Market, op de zuidoever van de Theems, is de voorbije 20 jaar uitgegroeid tot een populaire markt omringd door pubs en restaurants. Wat enkele decennia geleden nog een ietwat vervallen havenbuurt was, is vandaag een trendy, kosmopolitische en druk bezochte uitgaansbuurt. Jammer genoeg is zoiets een uitstekend doelwit voor terroristen die veel burgerslachtoffers willen maken.

Maatpakken uit de Londense City, fuifnummers, studenten en toeristen: allemaal waren ze gisteravond afgezakt naar Borough Market om de finale van de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Juventus te volgen. Iets na het affluiten van de voetbalwedstrijd brak de hel los, toen drie terroristen toesloegen met hun messen.

's Avonds is het druk in Borough Market. In de straatjes rond de 19e-eeuwse markthal zijn de laatste jaren veel  populaire pubs en restaurants geopend. De buurt ligt vlak bij The Shard, met zijn 309 meter het hoogste gebouw van Groot-Brittannië, en het bekende Tate Modern Museum.

De vlakbij gelegen London Bridge, een van de belangrijke bruggen over de Thames, verbindt de wijk met de City, de bekende zakenwijk van de Britse hoofdstad.

Meest gelezen