Brand in recyclagebedrijf Neder-Over-Heembeek: rampenplan afgeblazen

In Brussel is deze voormiddag even het gemeentelijk rampenplan afgekondigd na een brand in een recyclagebedrijf in Neder-Over-Heembeek. Inwoners uit omliggende gemeenten werden gevraagd om binnen te blijven, maar dat is niet langer nodig. Er komen geen gassen meer vrij, zo zegt burgemeester Yvan Mayeur.

De brand begon om 7 uur vanochtend in een grote hangaar waar afval opgeslagen ligt. De brand raakte vrij snel onder controle, maar de brandweer vreesde dat de rook die vrij was gekomen giftig was. 

De stad Brussel kondigde daarop het gemeentelijk rampenplan af. De inwoners van Vilvoorde, Diegem, Haren, Evere en Zaventem moesten een tijdlang binnenblijven. 

Volgens de politie zouden "de gemeten concentratie geen nadelig effect hebben op de gezondheid". Om iets over 11 uur werd het rampenplan afgeblazen. "Er komen geen gassen meer vrij. De bevolking moet niet meer binnenblijven", zegt Mayeur. 

De Van Praetbrug is een tijdlang afgesloten in de richting van A12, maar is ondertussen weer vrijgegeven. Op Twitter laat de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB ook weten dat de halte Van Praet (met lijnen 3 en 7) in de buurt niet bediend wordt op politiebevel.

Meest gelezen