Francken: "Geen kumbaya-moment, maar woede en vechtlust"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft op zijn Facebookpagina gereageerd op de aanslag in Londen. Hij is vastberaden om zijn beleid voort te zetten. "Ik zelf voel geen gelatenheid, 'pray for', kumbaya of kaarsjesmoment meer opkomen. Ik voel woede, vechtlust en vastberadenheid", schrijft hij.

Francken stelt zich erg strijdvaardig op. Hij somt in de post op hoe hij de strijd tegen criminele vluchtelingen, geradicaliseerde moslims en haatpredikers voert.

"Deze week trok ik de 20e Syriëstrijder zijn verblijfskaart in. Er zullen er nog volgen", steekt hij van wal. "Nooit verloren er meer criminele vluchtelingen hun vluchtelingenstatus en dit dankzij onze nieuwe strengere wet. Hieronder ook radicale moslims."

"Met onze strengere vreemdelingenwet kunnen we nu ook criminele vreemdelingen die hier geboren zijn of voor hun 12 jaar toegekomen, het land uitzetten of buiten houden. Hieronder ook Syriëstrijders en andere salafisten."

Hij verwijst ook naar opleidingen "hoe radicalisering detecteren" die directeurs en personeelsleden van de gesloten centra volgen, het meldpunt en de cel radicalisering die opgericht werd binnen de Dienst Vreemdelingenzaken.

"We breken alle records als het gaat om het uitzetten van criminele vreemdelingen."

"Ik begrijp jullie ongeduld, frustratie en bezorgdheid, maar onderschat onze vastberadenheid nooit. Wij zullen winnen. Niet zijn. Wij", besluit hij.

Pascal Smet (SP.A): "We zullen leven"

Ook Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) reageert via Facebook. Hij woonde gisterenavond in Londen een musical bij. Smet beschrijft hoe vanochtend in de wijk Shoreditch het leven herneemt. "Life goes on. En zo moet het ook", luidt het.

"We zullen vandaag wandelen, de metro nemen en doen wat we willen doen. We zullen ongetwijfeld wat extra attent zijn. Maar we zullen leven. En we zullen diep in ons hart wenen voor wie de avond voor altijd geëindigd is en meeleven voor wie vol angst wacht op het nieuws van hun (zwaar) gewonde geliefden in het ziekenhuis. Maar we zullen leven. We laten ons niet doen", aldus de minister.

Meest gelezen