Londense burgemeester roept op tot wake voor slachtoffers aanslag

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, roept op om morgen een wake houden voor de slachtoffers van de aanslag in de Britse hoofdstad. Khan vraagt de Londenaars en toeristen om op pinkstermaandag om 18.00 uur lokale tijd (19.00 uur Belgische tijd) naar het Potters Fields Park te komen. In Brussel is vanavond al een "herdenkingsmoment" gehouden aan de Beurs.
© 2017 Bloomberg Finance LP
Burgemeester Sadiq Khan (archief)

Die groene zone bevindt zich recht voor het stadhuis aan de Theems, en niet ver van de London Bridge, waar de terreuraanvallen zaterdagavond begonnen.

Het gaat er om "de wereld te tonen dat we ons gezamenlijk verzetten tegen iedereen die ons en onze levenswijze wil schade berokkenen", zo deelde het bureau van de burgemeester mee. "Wij zullen die lafaards nooit laten winnen, en we zullen ons nooit door terrorisme laten tiranniseren."

Tijdens de herdenkingswake is ook een minuut stilte gepland voor de minstens zeven doden en tientallen gewonden van de aanslag. Bovendien is dinsdag om 11.00 uur (12.00 uur Belgische tijd) in heel het land een minuut stilte voorzien.

"Herdenkingsmoment" aan de beurs

Aan de Beurs in Brussel zijn vanavond tussen 100 en 200 mensen samengekomen om de slachtoffers te herdenken van de aanslagen van gisteren in de Afghaanse hoofdstad Kaboel en in Londen. Ze wilden zich ook solidair tonen met de families van de slachtoffers van de aanslag in Manchester op 22 mei.

Op de trappen van het Beursgebouw namen verschillende mensen het woord. Er werd gezongen, gerapt en gedicht. Er werden bloemen en kaarsen neergezet en op een groot wit doek werden boodschappen geschreven. Foto's moesten de barbaarsheid van de aanslagen aantonen.

In Kaboel vonden zaterdag drie opeenvolgende explosies plaats tijdens een begrafenisplechtigheid. Er werden zeker twintig mensen gedood. In Londen staken drie mannen tientallen mensen neer met messen. Er vielen zeven doden.

Meest gelezen