Manchester verwacht 50.000 mensen voor benefietconcert, ongeziene veiligheidsmaatregelen

In Manchester begint straks het benefietconcert One Love voor de slachtoffers van de aanslag van 22 mei in de stad. Na de aanslag in Londen van gisteren zijn de veiligheidsmaatregelen verder opgedreven. Er worden 50.000 mensen verwacht op het cricketterrein van Old Trafford waar het concert plaatsvindt.

Op 22 mei stierven 22 mensen en raakten bijna 100 mensen gewond bij een bij een zelfmoordaanslag na het concert van tieneridool Ariana Grande in Manchester.

Twee weken later is Ariana Grande terug met in haar zog een tiental artiesten. Met het optreden willen ze geld ophalen voor de slachtoffers en hun families. Onder meer Take That, Robbie Williams, Miley Cyrus, Justin Bieber en Katy Perry staan op het podium. Ze treden allemaal gratis op en betalen ook zelf hun reiskosten.

De organisatoren en artiesten laten zich niet afschrikken door de aanslag in Londen van gisteren. Het concert dient volgens hen nu een groter doel. Ze zullen ook een eerbetoon brengen aan de slachtoffer in Londen. Fans die aanwezig waren op het noodlottige concert van Grande mogen het evenement gratis bijwonen.

(lees verder onder de foto's)

"Veiligheidsmaatregelen zijn heel strikt"

De politie van Manchester neemt extra veiligheidsmaatregelen. Zo zal iedereen gefouilleerd worden en worden alle zakken gecontroleerd. De politie verwacht 130.000 mensen in de zone van het concert. In het aangrenzende voetbalstadion vindt ook een wedstrijd plaats ter ere van de afscheidnemende voetballer van Manchester United, Michael Carrick.

"De veiligheidsmaatregelen zijn heel strikt", zegt onze verslaggever Ivan Ollevier die ter plaatse is. "Het hele gebied rond het stadion is afgesloten door de politie. Er zijn hekken opgetrokken en er cirkelen voortdurend helikopters rond. Overal waar je kijkt zie je gewapende en ongewapende politieagenten."

Toch is de sfeer erg ontspannen, zegt Ollevier. Samen sterk zijn, is het motto van de inwoners van Manchester en dat komt hier ook tot uiting.

Volgorde van optreden

Take That
Robbie Williams
Niall Horan
Little Mix
Pharrell Williams
Miley Cyrus
Justin Bieber
Usher
Katy Perry
Coldplay
Black Eyed Peas
Ariana Grande

Meest gelezen