One Love Manchester: "Geen angst, maar liefde, veerkracht en positiviteit"

In Manchester heeft zangeres Ariana Grande haar benefietconcert gehouden voor de slachtoffers van de zelfmoordaanslag tijdens haar concert in de stad op 22 mei. Grande en een resem gastoptredens zorgden voor een concert dat soms ingetogen was, maar vooral ook weerbaar en positief.

Amper twee weken na haar concert in Manchester waarbij 22 mensen gedood werden bij een bomaanslag, stond Ariana Grande opnieuw op het podium in Manchester, dit keer op het cricketveld van Old Trafford.

Voor haar optreden hielden Grande en haar dansers elkaars hand vast, en daarna bracht een emotionele Grande "Be Alright", en "Break Free". "Manchester, het gaat goed komen met ons", zo riep ze, waarna er confetti en een luid applaus losbarstte.

Een van de meest emotionele momenten uit het concert was toen het Parrs Wood High School Choir samen met Grande "My Everything" zong. Grande hield de hand vast van de jonge solozanger van het koor, en beiden hadden tranen in de ogen.

Ariana Grande sluit concert af met "Over the rainbow":

Katy Perry

Het optreden van de Amerikaanse zangeres Katy Perry maakte eveneens indruk. Perry zong een sobere versie van haar hit "Part of you" met daarin de tekst ""Throw your sticks and your stones, throw your bombs and your blows, but you're not gonna break my soul."

"Ik moedig jullie aan om voor de liefde te kiezen, zelfs als dat moeilijk is. Laat niemand je dat ontnemen", zo zei Perry, die vervolgens "We laten ons niet het zwijgen opleggen" gilde voor ze haar hit "Roar" inzette.

Pharrell Williams

Grande was de rode draad doorheen het optreden, en ze trad mee op met een aantal van de gasten. Zo nam ze het deel van zangeres Fergie voor haar rekening in "Where is the Love" van The Back Eyed Peas, en zong ze een duet met Miley Cyrus.

Cyrus zei dat ze "vereerd was om aanwezig te mogen zijn op deze ongelooflijke gebeurtenis" en ze bracht "Happy" samen met Pharrell Williams, die ook "Get Lucky" bracht.

"Ik voel of ruik of zie geen angst in dit gebouw" zei Pharell. "Al wat we hier vanavond voelen, is liefde, veerkracht en positiviteit", waarmee hij de sfeer uitstekend samenvatte.

Ook onder meer Justin Bieber, Marcus Mumford van Mumford&Sons, Take That die zelf uit Manchester komen, en Robbie Williams traden nog op. Een aantal artiesten hadden ook videoboodschappen ingesproken.

7,3 miljoen pond

De opbrengst van het concert, dat wereldwijd uitgezonden werd, gaat naar een noodfonds dat de stad Manchester en het Rode Kruis opgezet hebben voor de slachtoffers van de aanslag van 22 mei.

De voorlopige teller stond vanavond op 7,3 miljoen pond, meer dan 8,3 miljoen euro. 

Het optreden werd bijgewoond door zo'n 50.000 mensen.

Veel bezoekers hadden bordjes mee om hun solidariteit uit te drukken.

Aan de ingang werd er streng gecontroleerd.

Meest gelezen