Trump: "Weet u waarom er nu geen wapendebat is? Omdat ze messen en een truck gebruikten!"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft na de terreuraanslag in Londen in een reeks tweets geprobeerd zijn eigen antiterreurbeleid te promoten. "We moeten stoppen met politiek correct te zijn en ons concentreren op de veiligheid van onze bevolking", klinkt het. Ook ziet hij in de aanslag een argument om geen strengere wapenwetgeving door te voeren: "Ze gebruikten messen en een truck!"

In een eerste tweet haalde Trump uit naar de politieke correctheid. "We moeten ermee stoppen politiek correct te handelen en ons concentreren op de veiligheid van onze eigen bevolking", schreef Trump. "Als we dit niet slimmer aanpakken, wordt het alleen maar erger".

Maar daar bleef het niet bij, want even later volgde een andere tweet: "Valt het jullie ook op dat we nu geen wapendebat hebben? Dat is omdat ze (de daders van Londen) messen en een truck gebruikten!".

Trump doelt daarmee op de al jaren aanslepende hoogoplopende discussies over de wapenwetgeving in de VS. Critici vinden die veel te laks en argumenteren dat die geweld uitlokt. Trump daarentegen is gekant tegen een verstrenging van de huidige wetgeving.

En in een derde tweet moest ook de Londense burgemeester Sadiq Khan het ontgelden. "Minstens zeven doden en 48 gewonden, en er is "geen reden om gealarmeerd te zijn! ", zou Khan volgens Trump hebben gezegd. 

Khan heeft intussen laten weten dat "hij betere dingen te doen heeft dan te reageren op de slecht geïnformeerde tweet van Trump". 

Meest gelezen