Misnoegde ex-werknemer schiet 5 ex-collega's dood in Orlando

Bij een schietpartij op een bedrijventerrein in de Amerikaanse stad Orlando, in de staat Florida, zijn 5 doden gevallen. De dader, een ontslagen ex-werknemer van het bedrijf, pleegde zelfmoord. Er is geen link met terrorisme.

De schietpartij vond plaats in een bedrijf dat onderdelen maakt voor campers. Het was een ex-werknemer die in het bedrijf het vuur opende. Hij had ook een mes bij. De 45-jarige schutter pleegde zelfmoord.

De man was niet onbesproken in het bedrijf. Zo had hij in 2014 al een collega aangevallen. In april werd hij ontslagen. Vier mensen kwamen tijdens de schietpartij om het leven, drie mannen en een vrouw, een vijfde overleed later in het ziekenhuis.

Bijna een jaar geleden, op 12 juni 2016, vielen ook in Orlando 50 doden bij een schietpartij in een homonachtclub.