Twitterrel tussen Trump en Londense burgemeester duurt voort

Voor de tweede dag op rij haalt de Amerikaanse president Donald Trump uit naar de Londense burgemeester Sadiq Khan. Hij herhaalt daarbij een uitspraak van Khan van na de aanslag in de Britse hoofdstad die uit de context is gerukt. Volgens het Witte Huis echter zijn de media te veel geobsedeerd door de tweets van Trump.

Gisteren had burgemeester Kahn gezegd dat ze niet al te veel verontrust hoefden te zijn door de aanwezigheid van meer politieagenten in het straatbeeld na de aanslag van zaterdagavond. "Ten minste 7 doden en 48 gewonden bij een terreuraanval en de burgemeester van Londen  zegt de burgers dat er gen reden is om verontrust te zijn", twitterde de Amerikaanse president gisteren prompt.

Khan liet weten dat "hij betere dingen te doen heeft dan te reageren op de slecht geïnformeerde tweet van Trump".

"Een ziekelijk excuus van de Londense burgemeester", twitterde Trump vandaag. "MSM (main stream media, nvdr.) werken er hard aan om de boodschap te verkopen." Met andere woorden: de zoveelste uitval van de Amerikaanse president naar "de media die fake news verkopen".

(Lees verder onder de tweet)

De Britse premier Theresa May steunt burgemeester Khan die volgens haar goed werk levert. Tim Farron, de leider van de Liberal Democrats is iets scherper voor Trump: "Dit is een man die onze nationale waarden beschimpt op een moment dat de klemtoon ligt op introspectie en rouw."

Voetbalcommentator en oud-voetballer Gary Lineker reageert gevat op Twitter. "Zou u zich niet concentreren op het groot maken van Amerika en Groot-Brittannië gewoon verder groot laten zijn?", suggereert hij.

(Lees verder onder de tweet)

In een reactie zegt een woordvoerder van het Witte Huis vanavond dat de media te geobsedeerd zijn door de details in de tweets van president Trump. De president heeft het volgens de woordvoerder ook niet gemunt op burgemeester Khan.