Duizenden mensen herdenken slachtoffers in Londen

Duizenden mensen hebben op een wake in Londen de slachtoffers van de terreuraanslag van zaterdagavond herdacht. "Jullie zijn de besten van ons", zei de Londense burgemeester Sadiq Khan in een korte toespraak. Hij kondigde aan dat het terrorisme zal overwonnen worden.

Het was burgemeester Sadiq Khan die opgeroepen had tot de wake in Potters Fields Park, een locatie aan de Theems, niet ver van London Bridge, waar de aanslag zaterdagavond plaatsvond. Duizenden Londenaren kwamen er bijeen.

Er werd gerouwd, gepraat en gehuild. Met een minuut stilte werden de slachtoffers herdacht, er werd ook hulde gebracht aan de politie en de hulpdiensten die zaterdagavond in Londen aan de slag waren. Burgemeester Khan gaf een korte toespraak waarin hij de daders van de aanslag toesprak. "Jullie zullen niet winnen. Wij zullen terrorisme verslaan. Dit is onze stad, dit zijn onze waarden en dit is onze levenswijze."

Bij de aanslag zaterdagavond reed een bestelwagen in op toevallige voorbijgangers op London Bridge. De drie inzittenden trokken daarna naar de uitgaansbuurt Borough Market en staken in het wilde weg mensen neer. Er vielen 7 doden en tientallen gewonden. De daders zijn door de politie doodgeschoten.