Foute Facebookposts kosten 10 studenten zitje in Harvard

De Amerikaanse elite-universiteit Harvard heeft de inschrijving van zeker 10 toekomstige studenten ingetrokken omdat ze seksueel getinte en zelfs racistische berichten plaatsten op Facebook.

De jongeren waren lid van een gesloten Facebookgroep waar regelmatig obscene berichten en memes werden gepost over kindermishandeling, de holocaust en seksueel misbruik. Op één van de memes werd een gelyncht Mexicaans kind afgebeeld met het onderschrift ‘"piñata time" (een piñata is een van papier-maché gemaakte figuur gevuld met snoepgoed en is vooral populair op Mexicaanse feestjes, red). De feiten werden aan het licht gebracht door de studentenkrant The Crimson.

Volgens het bestuur van de topuniversiteit wordt er zwaar getild aan het incident. De beslissing om de toelating van de studenten aan Harvard weer in te trekken is dan ook definitief. Iedere toekomstige student die betrokken was bij de Facebookgroep moet na de zomervakantie op zoek naar een andere school.

De universiteit Harvard, in de Amerikaanse staat Massachusetts, wordt al eeuwen gezien als één van de beste academische instellingen in de Verenigde Staten. Op de wereldranglijst van universiteiten van Times Higher Education prijkt Harvard University op de zesde plaats.