Man neergeschoten die agent aanviel met hamer bij Notre-Dame in Parijs

Aan de Notre-Dame in Parijs heeft de politie een man neergeschoten die een agent aangevallen had met een hamer. De agent raakte lichtgewond. De aanvaller werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Voor hij de agent aanviel zou hij "dit is voor Syrië" geroepen hebben.
AFP or licensors

De politie kwam massaal ter plekke na de aanval en zette de omgeving af, maar liet al snel weten dat de situatie onder controle was.

De aanvaller, die gewapend was met een hamer en een keukenmes, had eerst voorbijgangers bedreigd. Daarna viel hij een groep van drie agenten aan die patrouilleerden voor de kathedraal. Een van de agenten raakte lichtgewond door een slag tegen het hoofd. Vervolgens werd de dader "geneutraliseerd" door een van zijn collega's. Omstaanders vluchtten in paniek weg.

De aanvaller, een man van rond de 40 jaar oud, heeft het overleefd en werd gewond naar het ziekenhuis gevoerd. De papieren die hij bij zich had, wijzen erop dat hij een Algerijnse student is, maar de echtheid van de documenten wordt nog onderzocht. De antiterreursectie van het parket van Parijs is een onderzoek gestart.

Minister van Binnenlandse Zaken prijst de agent die heeft geschoten. "De veiligheidstroepen werden aangevallen. Maar als er geen snelle reactie zou zijn geweest, zouden er mogelijk ook toeristen zijn aangevallen.", aldus de minister. "Wij zijn van een gesofisticeerd terrorisme overgegaan naar een terrorisme waar om het even wat kan dienen voor aanvallen", zei hij ook.