Michel fluit Marghem terug: "Verlagen klimaatdoelstelling niet positie van regering"

Premier Charles Michel (MR) fluit minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) terug na haar plan om de klimaatdoelstellingen voor ons land te verlagen. "Dit is niet de positie van de regering", zegt hij.

Minister Marghem liet vanochtend in Het Nieuwsblad verstaan dat ze de klimaatambities van ons land wil versoepelen. Ze wil daarover onderhandelen met Europa. Nu moet ons land de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 35 procent naar beneden krijgen, maar dat is volgens de minister te veel.

Vrij snel volgde heel wat kritiek. Verschillende milieuorganisaties wijzen erop dat de Belgische regering vorige week nog bij monde van premier Michel scherpe kritiek had toen de VS uit het Klimaatakkoord van Parijs stapte.

Nu fluit Michel zijn minister terug. "Dit is niet de positie van de regering. We weten dat het gaat om zeer ambitieuze klimaatdoelstellingen, maar we zullen er alles aan doen om die doelstellingen ook te halen", zegt hij via zijn woordvoerder aan persagentschap Belga.