Nederlandse zangeres en presentatrice Sandra Reemer overleden

De Nederlandse zangeres en presentatrice Sandra Reemer is vandaag overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat heeft haar manager Rik Luijcx bekendgemaakt. Ze is 66 geworden. De ziekte werd eerder dit jaar vastgesteld bij Reemer.
CI

Sandra Reemer werd geboren als Barbara Alexandra in Bandoeng, Indonesië. Haar eerste plaatje maakte ze toen ze 11 was. Ze werd bekend als zangeres met het duo Sandra & Andres. De andere helft van dit duo was Dries Holten. In 1975 gingen ze uit elkaar, Reemer ging solo verder. 

Reemer deed voor Nederland verschillende keren mee aan het Eurovisiesongfestival. In 1972 samen met Andres met het nummer "Als het om liefde gaat". In 1976 solo met "The party's over" en in 1979 onder de naam Xandra met "Colorado" (zie video's onderaan in dit artikel).

Met drie deelnames op haar naam is ze samen met Corry Brokken Nederlands Songfestivalrecordhouder. In 1983 stond ze ook nog eens op het Songfestival, maar toen in het achtergrondkoor bij Bernadette. Haar beste score haalde ze bij haar eerste deelname: "Als het om liefde gaat" belandde met 106 punten op de vierde plek. 

Assistente van Jos Brink in "Wedden dat?"

Op televisie werd ze bij het grote publiek bekend als presentatrice van populaire programma's als "Sterrenslag" en "Showmasters". In de show "Wedden dat?" was ze in de jaren 80 en 90 de assistente van Jos Brink. Daarna presenteerde ze bij RTL4 nog verschillende programma's.

Copyright CI

In de tussentijd bleef ze zingen, al bleven de grote hits uit. In 1996 bracht ze nog een nieuw Nederlandstalig album uit, met als titel "Natuurlijk". Hoewel de plaat lovende recensies kreeg, werd ze geen verkoopssucces. Sinds 2000 vormde Reemer met Marga Bult en Maggie MacNeal het trio The Dutch Diva's.

Reemer is overleden aan de gevolgen van borstkanker. De ziekte werd eerder dit jaar bij haar vastgesteld. 

Bekijk "Als het om de liefde gaat" (1972)

Bekijk "The party is over" (1976)

Bekijk "Colorado" (1979)