Nieuwe foto's van Omran, symbool van het lijden van Aleppo

Er zijn nieuwe foto's opgedoken van Omran Daqneesh, het bebloede en bestofte Syrische jongetje dat versuft in een ambulance zit bij de Syrische stad Aleppo. Het beeld ging vorig jaar de wereld rond als symbool tegen de nietsontziende bombardementen van het regime van president Bashar Al Assad.

De nieuwe foto’s en een filmpje van de kleine Omran (3) zijn gemaakt door een Syrische journaliste die werkt voor een pro-Assad televisiekanaal.

In het filmpje vertelt de vader van Omran dat de rebellen het beeld van zijn zoon wilde misbruiken om het regime van president Assad in diskrediet te brengen. Uit het interview blijkt dat de vader zijn zoon heeft proberen af te schermen van media.

Het is niet duidelijk in hoeverre de vader vrij is om te spreken of niet, aangezien hij volgens het interview nog steeds in een deel van Syrië woont dat onder de controle van het regime van president Assad valt.

Bij het bombardement in augustus vorig jaar, waar de bekende foto van Omran gemaakt werd, is het 10-jarige broertje van Omran omgekomen.

(lees verder onder de tweet)

Oorlog gaat onverminderd door

Aleppo werd eind vorig jaar volledig heroverd door het regime van president Assad. Gevluchte inwoners kregen de kans om terug te keren, ook waren de meeste wijken waar opstandelingen wonen met de grond gelijk gebombardeerd.

De oorlog in Syrië gaat intussen onverminderd door. In het Westen van het land heeft het regime van president Assad verschillende dorpen en steden heroverd op rebellen. In het oosten van het land zijn Koerdische rebellen al maanden terrein aan het heroveren op terreurgroep IS. Dat staat op het punt bolwerk Raqqa te verliezen.

2016 Anadolu Agency